18.10.2013 13:00

Х-то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“

Общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново взеха участие в Х-тото Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“, което се проведе от 10 до 13 октомври 2013 година в курортен комплекс Пампорово. Участието на общините се осъществи по проект  „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“.
Регионът се представи с щанд с рекламни материали и карти на туристическите маршрути в региона. На плазмен екран се прожектираха рекламни клипове с най-големите атракции на общините, които привлякоха голяма част от посетителите. Тази година борсата бе и с международно участие, като сред изложителите бяха участници от Кишпец (Унгария), Зул (Германия), Александруполис (Гърция), Ялова (Турция), както и партньори от Балканските страни.
Туристическия форум официално откриха Анелия Генова – директор дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ към Министерството на икономиката и енергетиката, Димитър Кръстанов – областен управител на Смолянска област, Николай Мелемов – кмет на община Смолян, Тодор Бозуков – кмет на община Чепеларе, Благой Рагин – председател на БХРА, депутати и представители на местните власти, медии и граждани.
По време на борсата бяха дискутирани резултатите от туристическото лято 2013, възможностите за развитие на туризма през новия програмен период на ЕС 2014 – 2020, новата маркетинг и рекламна политика в българския туризъм, бяха презентирани традиционни и нови атракции в региона, както и в българските планински курорти за предстоящия зимен сезон. Обсъдена бе и една от основните пречки в развитието на туристическия бизнес в България, а именно проблемите с визовия режим.           
Основна цел на проекта „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“ е да подкрепи, популяризира и увеличи интереса към туристическите атракции на територията на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново, както и да повиши броя на посетителите и продължителността на техния престой, да подобри сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.