07.11.2013 16:00

Киоск терминал и видео екран ще информират гражданите в Община Велико Търново

Интерактивен обществен терминал - киоск и видео екран са монтирани вчера в Центъра за информация и услуги на гражданите на Община Велико Търново. Електронното оборудване бе доставено по проект „Е-ПОДЕМ" на Националното сдружение на общините в Република България. Община Велико Търново е една от общо 251 български общини, които получават специализираната техника.
Киоскът е самостоятелен компютърен терминал за обществени цели и нужди. Стандартните или специализираните приложения за устройството осигуряват на потребителите достъп до информация и интернет. Чрез новата хардуерна система в Общината гражданите ще имат възможност да научат за предлаганите от администрацията услуги, както и за друга полезна информация. Общата доставка включва сървър, компютърна конфигурация, два принтера и широкоформатен скенер за документи с големи размери.
 
Целта е да се повиши административният капацитет на общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Ще има възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти чрез ресурсен център, който ще улесни комуникацията между oбщините, Националното сдружение и управляващите органи на оперативните програми.
 
По проекта се предвижда разработване и внедряване на електронна система за управление и отчитане на общински европроекти и обучение на експерти за работа с нея. Чрез системата ще се извършва електронен обмен на документи, а предвиденият публичен модул гарантира прозрачност в работата на общинската администрация.


 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.