11.11.2013 10:00

Панаир за съвременно изкуство

От 9 октомври 14 октомври в град Виена, Австрия се проведе Vienna Fair „The new contemporary” (Панаир за съвременно изкуство), където младият Великотърновски художник Нестор Ковачев участва представен от галерия Хайке Куртце със самостоятелна презентация на серията Фабрика за мисли или дълбоко замръзнала археология на знанието (Think Tank).
Серията се състои от 34 портрета 80х60 см. с молив и акрил на интелектуалци, активисти, философи, художници, музиканти, поети, лингвисти и критици. В серията от рисунки на младия Великотърновски художник образите, които са представени са хора, които са участвали и участват в културно социалното развитие на обществото. От античността през средновековието, ренесанса до наши дни. Едно пътешествие през времето и историята, какво щеше да се случи ако всички тези хора бяха събрани заедно в едно помещение?
В днешно време сме затрупани от информация, цветни изображения към които подхождаме много обсесивно. Голяма част от тези картини забравяме много бързо и те изчезват от нашето съзнание. Хората и портретите са избрани абсолютно спонтанно и интуитивно от младия художник, като се е базирал на собствения си опит. Към презентацията се включва и работата „Какъв щях да бъда, ако не бях станал артист?” 260x160 см., която разширява идеята за собствена идентичност и силата на въображението.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.