15.11.2013 17:00

Кметът на Община Велико Търново се срещна с министъра на здравеопазването

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов бе домакин на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева. Господин Панов представи на министър Андреева както постиженията, така и проблемите в областта на здравеопазването в Община Велико Търново.
Двамата взеха участие в организираният от фондация „Искам бебе” форум на тема „Ранна диагностика, превенция и резултати от първия скрининг на бъбречна заболеваемост при деца в България”. Даниел Панов с гордост и удовлетвореност заяви пред министърката и пред участниците във форума, че Община Велико Търново е сред първите общини в България, които създадоха и поддържат свой фонд „Ин витро”.
Кметът припомни, че вече има 12 живородени деца, благодарение съществуването на фонда. През годината с решение на великотърновски общински съвет са отделени 75 000 лв. за фонда. Кмета благодари на фондация „Искам бебе” за успешната съвместна работа и изрази увереност, че тя ще продължи и в бъдеще, за да има все повече новородени деца във Велико Търново и общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.