18.11.2013 10:30

Мащабен интерес предизвика инициативата „Достъпно здраве“

Мащабен интерес предизвика инициативата „Достъпно здраве“, която ще даде възможност на деца с увреждания да получат безплатна професионална консултация при дерматолог. Все повече лекари от столицата и други големи градове се присъединяват към общото социално начинание на „Есте клиник“ и „Сдружение Азбукари“. От месец декември медиците, включили се в инициативата, ще извършват безвъзмездни прегледи по 1 час седмично с цел повишаване здравната култура на децата с увреждания. Те ще получават подходящи козметични продукти, а родителите им допълнителни информационни материали. Началото на серията от консултации ще постави доктор Радина Денкова, която е и патрон на иницативата. Прегледите ще се извършват от 2 декември 2013 година с предварителна заявка на посочените телефони. Д-р Денкова и „Сдружение Азбукари” призовават повече лекари и фирми за дерматологична, и медицинска козметика да се включат в проекта.
„Достъпно здраве“ е част от националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“. Каузата е изграждане на обществена детска площадка, адаптирана и за деца със специфични потребности в град Велико Търново със средства от дарения. Повече информация можете да откриете на www.azbukari.org
Може да подпомогнете благородните каузи на "Сдружение Азбукари” като изпратите дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777. За абонатите по договор с Mtel, GLOBUL и VIVACOM цената за 1 SMS е 1 лв. За потребителите на предплатени услуги на трите мобилни оператора цената за 1 SMS е 1,20лв. с ДДС. Дарителската сметка e: BG18FINV91505315574776  BIC: FINVBGSF.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.