21.11.2013 15:00

Предстои провеждане на работна среща на тема "Трафикът на хора – предизвикателство пред съвременното общество"

В началото на месец октомври местната комисия за борба с трафика на хора към Община Велико Търново стартира кампания "По-информирани днес, по-сигурни утре!", посветена на 18 октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора.
Кампанията е в отговор на факта, че все още малко хора знаят какво всъщност представлява трафикът на хора и какви са измеренията му в наши дни. Тя цели да повиши обществената информираност по проблемите, свързани с трафика на хора, начини за преодоляване и мерки за ограничаването му; да повиши чувствителността към това престъпление срещу личността; да ангажира и стимулира младите хора, властите, институциите, гражданското общество като цяло в търсенето на начини за ограничаването на проблема на местно ниво.
В рамките на тази кампания, МКБТХ Община Велико Търново, съвместно с ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" организира работна среща "Трафикът на хора – предизвикателство пред съвременното общество" на 25.11.2013г. – понеделник, от 9:30 часа в Община Велико Търново – Нова зала на Общински съвет. Целта е да се обсъдят актуалните измерения на това престъпление и начините за ограничаване на местно ниво. Едновременно с това МКБТХ отбелязва и 25 ноември – международен ден за елиминиране на насилието срещу жени.
По време на срещата студенти от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще разгледат проблема "трафик на хора" в различни аспекти, свързани с изучаваните от тях специалности. Поканени за участие са представители на институции и организации, имащи отношение към проблема трафик на хора, които да споделят своя опит, идейни проекти и добри практики за ограничаване на проблема на местно ниво.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.