21.11.2013 19:00

Кмета на Община Велико Търново поздрави децата на Денят на християнското семейство и младеж

Община Велико Търново организира концерт по повод християнският празник Въведение Богородично, който се отбелязва и като Ден на християнското семейство и младеж.
Стотици деца и младежи бяха изпълнили залата на общината, за да участват и да чуят празничният концерт. Кметът на общината г-н Даниел Панов се обърна към всички с напомнянето, че преди 84 години Българската православна църква е взела изключително мъдрото решение светлият християнски празник Въведение Богородично да се чества и като Ден на християнското семейство и младеж. Той припомни колко важна е ролята на семейството във възпитаването на базисните християнски ценности. Насочи вниманието към факта, че семейството трябва да бъде основният фактор, който да предпазва децата и младите хора от съблазните и изкушенията на модерният свят, да създава разбиране и усещане за устоите на вярата.
Негово Благоговейство Отец Славчо говори за това колко е важно от ранна детска възраст в семейната среда да бъдат възпитавани и поддържани традиционните християнски ценности и добродетели. Господин Панов изрази увереността си, че младите хора ще бъдат бъдещите пазители на вярата и на основните ценности, които нашата общност споделя.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.