02.12.2013 11:00

Велико Търново отново искри в коледни светлини

Велико Търново отново е един от градовете с най-красива и атрактивна коледна украса в цялата страна. Освен традиционните светлинни ефекти тази година улиците на града са украсени със седем вида 102 броя светещи фигури.
Освен в централната градска част светлинна коледна и новогодишна украса е монтирана и в кварталите „Картала”, „Бузлуджа”, зона "В” и „Чолаковци”. Близо 1 000 светещи елемента украсяват празнично Старата столица и са важна част от прекрасното предпразнично настроение за гражданите и гостите на града. Пред сградата на Община Велико Търново традиционно е украсена 8 метрова изкуствена елха с украшения и светещи елементи.
В момента детските градини и училищата на Старата столица рисуват 1 000 коледни и новогодишни картички, които ще бъдат изпратени от кмета на Община Велико Търново на представители на всички държавни институции и организации, побратимени градове, с които града активно работи.
23 живи елхи, извадени от разсадник с чимовете ще бъдат подарени от името на общината на всички детски градини в цялата община. След края на празниците дръвчетата ще бъдат засадени от малчуганите в дворовете на детските градини.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.