05.12.2013 12:00

Даниел Панов връчи Общинска академична награда на Стефан Тодоров

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов връчи Общинска академична награда „8 декември” на отличният и отличил се студент на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" Стефан Тодоров. Дипломантът на Великотърновската Алма матер в специалност „Информатика и компютърна мултимедия” завършва обучението си от семестриални и държавни изпити с отличен успех 6,00.
На празничната церемония в Аулата на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", във връзка с предстоящият студентски празник развълнуваният студент благодари за престижното отличие и заяви, че ще инвестира средствата в продължаване на своето обучение и специализация. Благодари на кмета на общината, на общинските съветници, на своите преподаватели в университета и на семейството си за доброто възпитание, което е получил.
Стефан Тодоров е тринадесетият носител на Общинска академична награда „8-ми декември”. Община Велико Търново е единствената в страната, която присъжда ежегодно две академични награди на отличили се и отлични дипломанти на своите два университета и награда за завършен прогимназиален курс на обучение. Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов в приветственото си слово каза:

Скъпи студенти,
Уважаеми господин Ректор,
Членове на Академическия съвет,
Уважаеми преподаватели,
Съграждани и гости,
Дами и господа,
 
В навечерието на Деня на българските студенти си позволявам да наруша реда на обръщенията, защото този ден принадлежи на студентите. Този ден винаги е имал, има и ще има особен заряд и атмосфера.
Днес вие, студентите сте не само цвета, но и един от двигателите на Велико Търново. Вие сте общността, която има огромен принос към това Старата българска столица да има лицето и духа на един съвременен, отворен, модерен и космополитен град.
Вие сте хората, които превръщат хилядолетната ни история в осмислен, преживян и превърнат в изкуство, красота и значими събития ресурс. Вие в много голяма степен правите Старопрестолнината градът, който всички гледат с респект и заради неговите съвременни постижения. Вие със своите идеи, проекти, участие правите значими събитията, които организираме и провеждаме. Вие им придавате динамика, цвят и съвременно звучене.
Академичната общност на Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий” е важна част от публичният образ, който Велико Търново има пред Европа и Света. Великотърновският университет е не просто и само един от най-престижните университети в България, но и особено важна част от нашата общност. Щастлив съм от факта, че за 13-ти път имаме възможността да връчим Общинската академична награда  „8-ми декември”. Уникалният модел и традиция, която сме създали във Велико Търново даде реална възможност на 12 отлични и отличили се дипломанти да стартират успешно своята кариера.
Проявих интерес към това какво се случва с тези 12 души, които вече сме удостоили с наградата. С радост установих, че част от тях вече са в преподавателският корпус на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", някой са докторанти, други реализират свои проекти, като хора, които работят на свободна практика, част от тях работят по международни проекти и дори са на позиции в Европейската комисия. Убеден съм, че това са едни от най-добрите посланици на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий” и на Велико Търново.
Очаквам от всички вас да бъдете източник на най-оригиналните, иновативни и креативни идеи, които ще направят кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата впечатляваща и печеливша. Благодарен съм за това, че и в бъдеще ще сте сред хората, които ще работят за успеха на този стратегически проект с визии, идеи и доброволчество.
Пожелавам на всички студенти преди всичко здраве. Пожелавам ви много вдъхновение и ентусиазъм, упоритост и последователност при сблъсък с трудностите и проблемите и много удоволствие от  най-хубавата част от човешкият живот-студентските години.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.