15.12.2013 17:00

5 688 лева бяха събрани по време на Коледния благотворителен бал на кмета

Средствата влизат във фонда за изграждане на адаптирана площадка за деца с увреждания

Поканените 285 участници в традиционният Коледен благотворителен бал на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов събраха 5 688 лв. за благотворителност. Средствата стават част от сумата, която се събира в рамките на националната кампания, провеждана от общината, съвместно със сдружение „Азбукари“ за изграждане на адаптирана площадка за деца с увреждания.
Даниел Панов се обърна към участниците в празничното събитие с думи на благодарност за тяхната активна обществена дейност и за значимият им принос в устойчивото развитие на града, общината и общността. Той изрази убедеността си, че представителите на бизнеса и обществено активните организации ще продължат да бъдат водещи при подкрепата си за Велико Търново след класирането му за финалният кръг, където ще бъде определен българският град – Европейска столица на културата през 2019 година.
Трио тенори „Уникалните гласове“, Валди Тотев от легендарната рок група „Щурците“, поп дивата Йорданка Христова, коледари от ансамбъл „Искра“ създадоха неповторимо и вълнуващо предколедно настроение.
Принцеса Теофана фон Саксен обяви подготвено и направено от нея дарение от проходилки за деца и възрастни хора. Те ще бъдат разпределени с помощта на социалните служби на нуждаещите се. 
Балът е организиран съвместно от кмета на Община Велико Търново и клубовете Ротари, "Зонта Интернешънъл", "Лайънс Велико Търново", "Лайънс Велико Търново-Арбанаси, "Лайънс Царевец", "Св. Патриарх Евтимий".

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.