16.12.2013 10:30

Община Велико Търново подарява на великотърновци концерт с народни песни и танци

На 19 декември, от 19:00ч., в МДТ „Константин Кисимов”, ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, град Видин, ще зарадва гражданите и гостите на града, по покана на Община Велико Търново, с богата и емоционално зареждаща програма. Програмата, която АНПТ "Дунав" е подготвил специално за Коледния концерт в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", град Велико Търново, включва танци от цяла България, както и характерните за този период от годината Коледарски танци.
Темпераментните танци, характерните песни, инструментални изпълнения, всичко това съчетано с красивите костюми, прави концертите неповторимо изживяване за публиката.
Ансамбъл „Дунав” е създаден през 1971 година с цел издирване, съхранение и популяризиране на българския фолклор и по-точно на този от Видинския край. Важен художествен принцип в работата на ансамбъла е запазването на характерните особености на музикалния, песенен и танцов фолклор на Северозападна България. В богатата си и разнообразна програма ансамбъл "Дунав" включва музика, песни, танци и от другите фолклорни области на България, което допринася за по-голямо разнообразие и атрактивност на спектаклите му. Главен художествен ръководител и хореограф е Наталия Кирилова.
Входът за събитието е свободен. С оглед по-добрата организация общината предостява покани за концерта. Всички желаещи могат да получат покани на касите на МДТ „Константин Кисимов” от днес.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.