02.01.2014 13:00

Повторно посегателство на паметник "Асеневци"

Във връзка с повторното вандализиране в продължение на шест дни на паметникът на Асеневци, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изразява следната позиция:
 
Няма да останем безучастни пред актовете на вандализъм!
 
За пореден път паметникът на Асеневци е жертва на вандалско посегателство !
За пореден път Община Велико Търново осъжда този вандалски акт и предприема възможните мерки.
За пореден път обществеността на Старата столица е възмутена и обидена от проявата на вандалщина и лош вкус.
Поощрявайки формите на концептуално и съвременно изкуство ние категорично се обявяваме против обезобразяването, унизяването и опошляването на паметниците-символи на нашето историческо достойнство.
Обръщам се с апел към всички медии и граждани: Не разпространявайте изображения на вандализирания паметник ! Да бойкотираме вандализма ! ”Не влизайте в „играта” на хора, които чрез скандала търсят евтина и самоцелна популярност ! Имаме проблем, който трябва да продължим да обсъждаме. Имаме проблем, чието решение търсим заедно. Моля не разпространявайте вандалските изображения. Не ставайте част от проблема. Нека заедно бъдем част от решението.
Благодаря на органите на полицията и на всички граждани, които имат свой принос за справянето с този проблем. Няма да се примирим с вандализма. Няма да останем равнодушни към посегателството върху историческите знаци на нашите национални чест и достойнство, на нашата идентичност.
Няма да оставим без последствие нито един вандалски акт. Ще направим всичко по силите си и занапред Велико Търново да е градът, който се споменава с респект, а не като обект на евтини еднодневни скандали.
 
Даниел Панов
Кмет на Община Велико Търново
  

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.