Инициативи за отбелязване на Международния ден на детето

По повод отбелязване на Международния ден на детето Община Велико Търново организира редица инициативи и изненади, които ще продължат до 4 юни.
В празничния 1 юни над 500 деца посещаващи детски ясли и над 100 деца от Детска млечна кухня получиха подаръци, осигурени със средства от общинския бюджет. Изненадите за децата в детска ясла „Щастливо детство“ и детска ясла „Слънце“, поднесе лично г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, която поздрави най-малките и им пожела да бъдат винаги усмихнати и очите им да блестят от радост.
В Центровете за работа с деца и младежи на територията на общината, за празника на детето Уредниците по места са подготвили празнична програма,  като мероприятията се провеждат в периода от 25 май до 04 юни.
В днешния празничен ден децата от Център за работа с деца и младежи и Основно училище „Св.  Иван Рилски“ в с. Балван изпълниха салона на Читалище „Нива“ със своя смях, песни и игри, като в празника участваха г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и г-н Недьо Георгиев – кмет на с. Балван. В своето приветствие към деца, родители и учители г-жа Росица Димитрова отправи най- искрени пожелания за щастливо и безгрижно детство, като подчерта колко важно е да се вслушваме в децата и да им даваме свободата да се развиват.
За отбелязване на Международния ден на детето функциониращите Центрове за работа с деца и младежи и социални услуги за деца ще получат подаръци, осигурени от Общината.
 
За всички деца, които искат да се забавляват, танцуват и празнуват на 3 юни от 15:30 часа в парк „Дружба“, гр. Велико Търново ще бъде организиран празник „Приключенски 1 юни“, на който ученици от Градски ученически парламент и екипите на социални услуги в Община Велико Търново са подготвили много изненади и подаръци за всички деца.

 
Icon Програма за отбелязване на международния ден на детето – 1 юни в Центровете за работа с деца и младежи (152,2 KB)

 

 

 
© 2023 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.