ДО……………………..

 

Препис извлечение от Протокол № 71

от заседание на Общински съвет,

проведено на 11.09.2003 година.

 

РЕШЕНИЕ № 1195

 

ОТНОСНО: Създаване на оперативно звено за изпълнение на функциите и задачите по устройство на територията чл.12, ал.6 от ЗУТ и служители по чл.223, ал.2 от ЗУТ.

 

 

На основание чл. 21, ал. 1, т.2 от ЗМСМА, във връзка с чл. 17, ал. 1, т. 2 от същия и чл. 5, ал.1, чл. 6 и чл. 223, ал.2 от ЗИД на ЗУТ, Общински съвет – Велико Търново

 

1. Възлага на Кмета на Община – Велико Търново в срок до 30.12.2003 г. да предложи за обсъждане в сесия Устройствен правилник на Общинската администрация на Община Велико Търново като в структурата се предвиди оперативно звено за изпълнение функциите и задачите по устройство на територията и контрол по строителството.

2. До приемането на Устройствен правилник с промяна в числеността и състава на общинската администрация, съответстваща на новите постановки в ЗУТ за избягване недостатъци в административното обслужване, свързано с контрола по прилагане на устройствените планове, инвестиционното проектиране, строителния процес и въвеждането на строежите в експлоатация, както и по спазване на действащите нормативни актове за устройство на територията главните специалисти от дирекция “Териториално и селищно устройство” и техническите служби на кметствата Дебелец и Килифарево, съобразно компетенциите си да изпълняват изискванията на чл.223, ал.2 от ЗУТ.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

                                    /Т. Д. ТОДОРОВ/

Вярно:

                    /И. Иванова/

Обратно в решения