Препис извлечение от Протокол № 55

от заседание на Общински съвет,

проведено на 15.06.2006 година.

 

ОТНОСНО: Информация от д-р Румен Рашев, касаеща Търговско дружество "Стара планина" АД, в което Община Велико Търново притежава 50 % от акциите

 

РЕШЕНИЕ № 1009

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 9 от ЗМСМА, чл. 234, ал. 1, от ТЗ, във връзка с чл. 2 и чл. 36 от НУУПСВОЧКТД и раздел V т. 5 от Устава на АД "Стара планина ВТ" – В. Търново, Общински съвет Велико Търново

1. Отменя Решение № 393/08.03.2001 г. на Общински съвет В. Търново и освобождава Петко Хараламбиев Казанджиев като представител на Общината в Съвета на директорите на АД "Стара планина ВТ" – В. Търново.

2. Утвърждава за представител на Община В. Търново в Съвета на директорите на АД "Стара планина ВТ" – В. Търново инж. Антон Николаев Койнаков.

3. Възлага на Кмета на Община Велико Търново, в качеството му на упражняващ правата на Община Велико Търново като акционер в “Стара планина” – АД, В. Търново, на основание чл. 223, ал. 1, изр. 2, предл. 2 от ТЗ, да направи искане до Съвета на директорите за свикване на редовно годишно събрание на “Стара планина” – АД, В. Търново, при дневен ред: а/ Приемане на одобрения и заверен годишен счетоводен отчет на дружеството за 2005 г.; б/ Приемане на отчет за дейността на дружеството през 2004-2005 г.; в/ Промени в състава на Съвета на директорите; г/ Избор на експерт-счетоводител за проверка и заверка годишния счетоводен отчет на дружеството за 2006 г.

4. При провеждане на Общото събрание на акционерите на “Стара планина” – АД, В. Търново, представителя на Община Велико Търново да гласува “за” освобождаването на г-н Петко Хараламбиев Казанджиев като член на Съвета на директорите и да предложи като такъв да бъде избрано лицето, посочено от Общинския съвет Велико Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/