Препис извлечение от Протокол № 56

от заседание на Общински съвет,

проведено на 13.07.2006 година.

 

ОТНОСНО: Утвърждаване на изменения и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново – определяне такса за депониране и обработка на производствени отпадъци, имащи характер на битови отпадъци на сметище с. Шереметя

 

РЕШЕНИЕ № 1020

 

На основание чл. 22, ал. 1, във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 7 от ЗМСМА и чл. 6, ал. 2 и чл. 7, ал. 1 от Закон за местните данъци такси, Общински съвет Велико Търново

І. Изменя и допълва Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново, както следва:

1. Глава първа. Общи положения. Определяне на размера на общинските такси и цени на услугите.

Чл. 2, ал. 1, т. 1 се допълва така:

Било: за битови и строителни отпадъци

Става: за битови, производствени и строителни отпадъци.

2. Раздел І, се допълва така:

Било: Такса за битови и такса за строителни отпадъци

Става: Такса за битови, за производствени и за строителни отпадъци.

3. Създава се нов чл. 20 „в”

ал. 1 Таксата за производствени отпадъци се заплаща за услугите /разриване, уплътняване на производствените отпадъци, охрана и др./ по експлоатацията и стопанисването на сметище в землището на с. Шереметя.

ал. 2 На депониране подлежат производствените отпадъци, без опасни отпадъци, които имат характер на битови и не затрудняват или създават проблеми при експлоатацията на депото.

ал. 3 Физическите и юридическите лица транспортират и депонират за своя сметка производствените си отпадъци до сметището в землището на с. Шереметя, където представят документ за платената в Общинска администрация такса.

ал. 4 За приемането и обработването на производствените си отпадъци, физическите и юридическите лица заплащат такса, съгласно утвърдена от Община Велико Търново цена, както следва:

за депониране и обработка на производствени отпадъци, имащи характер на битови, без опасни отпадъци – 1,80 лв. куб.м.

ал. 5 Таксите се заплащат считано от 01.08.2006 година в Център за обслужване и информация на граждани в Община Велико Търново, след съгласуване на вида и количеството на производствените отпадъци в Дирекция ТСУ, отдел „Опазване на околната среда”.

ІІ. Отчет за събраните средства през изминалия период във връзка с депониране и обработка на производствени отпадъци да бъде направен в края на годината, във връзка с обсъждане на годишния промил за такса битови отпадъци за 2007 година.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/