Препис извлечение от Протокол № 56

от заседание на Общински съвет,

проведено на 13.07.2006 година.

 

ОТНОСНО: Предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и 5 от Закон за устройство на територията и чл. 43 от НРПУРОИ

 

РЕШЕНИЕ № 1029

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 6, ал. 1 от ЗОС и чл. 2, ал. 3 от НРПУРОИ, Общински съвет Велико Търново

1. Дава съгласие общинско място с площ от 433 кв.м., представляващо част от улична регулация, предвидена за площадно пространство, което съгласно ЧИ на ПУП – ПР, попада в УПИ VІ-50 от кв. 34 по РП на с. Къпиново, Община Велико Търново, собственост на Петър Стамов Стамов и Христина Иванова Стамова, съпрузи с постоянен адрес гр. София, ул. “740-та” № 28-А, последната действуваща лично за себе си и от името на Лиляна Петрова Стамова, чрез пълномощника си Магдалена Василева Банчева, да бъде обявено за частна общинска собственост.

2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 43, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество дава съгласие за сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и ал. 5 от ЗУТ с Петър Стамов Стамов и Христина Иванова Стамова, съпрузи с постоянен адрес гр. София, ул. “740-та” № 28-А, последната действуваща лично за себе си и от името на Лиляна Петрова Стамова, чрез пълномощника си Магдалена Василева Банчева, за прекратяване на съсобственост в резултат на регулационна промяна в УПИ VІ-50 от кв. 34 по РП на с. Къпиново, Община Велико Търново, възникнала след ЧИ на ПУП-ПР /Решение №149 по протокол №8 от 17.05.2006 г. на ЕС по УТ/, чрез изкупуване дела на Общината - общинско място с площ от 433 кв.м., представляващо част от улична регулация, предвидена за площадно пространство, като преди сключване на окончателния договор по сделката молителите се задължават да заплатят на Община Велико Търново стойността на общинския имот в размер на 2 165 /две хиляди сто шестдесет и пет/ лева, определена по пазарни цени след експертна оценка от лицензиран оценител “Инвестстрой-92” ЕООД, както и всички останали разходи по сделката – режийни разноски, местен данък, стойност на експертната оценка.

3. Възлага на Кмета на ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО да предприеме всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение в съответствие със Закона за общинската собственост, Закона за устройство на територията и чл. 43 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Общински съвет Велико Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/