Препис извлечение от Протокол № 56

от заседание на Общински съвет,

проведено на 13.07.2006 година.

 

ОТНОСНО: Закриване дейността на извънучилищно педагогическо учреждение – Междуучилищен център по трудово - политехническо обучение /МЦТПО/ гр.Велико Търново

 

РЕШЕНИЕ № 1052

 

На основание чл. 21, ал. 2 и чл. 17, ал. 1, т. 3 от ЗМСМА, във връзка с чл. 12 /2/ и /6/ от ППЗНП, Общински съвет Велико Търново реши

1. МЕЖДУУЧИЛИЩЕН ЦЕНТЪР ПО ТРУДОВО-ПОЛИТЕХНИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ” гр. Велико Търново ДА БЪДЕ ЗАКРИТ, поради трайна невъзможност за сформиране на групи от началото на учебната 2006/07 година.

2. Отдел „Образование и наука” да изготви необходимия пакет от документи съгласно чл. 12 /4/ от ППЗНП, в т.ч. и Решението на Общински съвет и ги предложи на РИО В. Търново за закриване на МЦТПО. Обективни обстоятелства – училищните ръководства не предоставят часовете си по труд и техника на МЦТПО и центърът не може да осъществява дейността, за която е създаден.

3. Директорът на МЦТПО, считано от 1.VІІІ. 2006 год. да пристъпи към уреждане на трудовите правоотношения с персонала по реда на чл. 328 /1/ т. 1 от КТ, след утвърдено ЩР, поради липса на задължителна преподавателска норма от часове по труд и техника за сформиране на задължителния годишен норматив и обективна невъзможност за изпълнение на трудовите задължения от непедагогическия персонал.

4. Материалната база и задължителната документация, след извършване на инвентаризация и изготвяне на приемно-предавателни протоколи, да се зачисли на СОУ „Емилиян Станев”, а разплащателните ведомости за заплати да се предадат за съхранение на ТП на НОИ В. Търново по реда на Инструкция № 5 от 30 юни 2005 год.

5. Директорът и счетоводителят на МЦТПО да останат на работа до окончателното уреждане на трудово-правните и административни работи в центъра.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/