Препис извлечение от Протокол № 57

от заседание на Общински съвет,

проведено на 03.08.2006 година.

 

ОТНОСНО: Учредяване допълнително право на строеж

 

РЕШЕНИЕ № 1062

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 38, ал. 2 от ЗОС, чл. 58, ал. 2 от НРПУРОИ, Общински съвет Велико Търново

1. Дава съгласие да бъде учредено допълнително право на строеж върху недвижими имоти частна общинска собственост, представляващи: урегулиран поземлен имот ХV от строителен квартал 28 по плана на гр. Велико Търново, с площ от 1 402 кв.м., отреден “за обществено обслужване и жилищно строителство”, актуван с АОС № 3064/07.10.2005 г. – допълнително право на строеж за надстрояване на два жилищни етажа с обща РЗП в размер на 850 кв.; и урегулиран поземлен имот ІІ от строителен квартал 658 по плана на гр. Велико Търново, с площ от 2 578 кв.м., отреден “за обществено обслужване и жилищно строителство”, актуван с АОС № 3120/03.02.2006 г. – допълнително право на строеж за надстрояване на два жилищни етажа с обща РЗП в размер на 2 150 кв.м.; в полза на “КАРИК” ЕООД Велико Търново с управител Дончо Николов Караиванов, като Община Велико Търново запазва правото си на обезщетение в размер на 19 % от разгънатата застроена площ на допълнителната застройка върху имотите. Стойността на извършените от фирмата строително-монтажни работи – ремонт и укрепване на южната част на стадион “Ивайло”, допълнително изграждане на трибуни в западната част на стадиона и полагане на изолация върху съществуващи спортни зали, след експертна оценка на лицензиран оценител, да бъде приспадната от обезщетението за Общината.

2. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да извърши необходимите действия по учредяване допълнително право на строеж върху общинските имоти съгласно разпоредбите на Закона за общинска собственост и Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

3. На следващото заседание на Общински съвет Велико Търново по задание на Община Велико Търново да се утвърди проект за реконструкция на южните трибуни на стадион «Ивайло», включващ конструктивно укрепване, отводняване и хидроизолация покрив спортни зали, ремонт санитарни възли, места за сядане и други необходими строително-монтажни работи. Проекта да е придружен от количествено-стойностна сметка остойностена по показателите за ценообразуване определени от Общината на обща стойност 330 000 лв., съгласно предложението на «Карик» ЕООД.

4. Инвеститорският контрол по изпълнение на ремонтните работи да се възложи на «Инвестстрой-92» ЕООД Велико Търново, който да информира Общинския съвет за тяхното изпълнение чрез ПК по ТСУ.

5. В редовно заседание на Общинския съвет през месец ноември тази година, Общинска администрация да внесе информация за състоянието, стопанисването, използването и необходимостта от ремонтни и строителни работи на спортните имоти във Велико Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/