Препис извлечение от Протокол № 58

от заседание на Общински съвет,

проведено на 21.09.2006 година.

 

ОТНОСНО: Предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и ал. 5 от Закон за устройство на територията и чл. 43 от НРПУРОИ

 

РЕШЕНИЕ № 1096

 

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 6, ал. 1 от ЗОС и чл. 2, ал. 3 от НРПУРОИ, Великотърновски Общински съвет

Дава съгласие общинско място с площ от 179 кв.м., представляващо част от улична регулация, което съгласно ЧИ на ПУП – ПР и ПЗ, попада в УПИ V от кв. 5 по ПУП на гр. Велико Търново, Западна промишлена зона, собственост на “СИМЕТ” ЕООД, гр. Полски Тръмбеш, представлявано от Стайко Григоров Христов, да бъде обявено за частна общинска собственост.

2. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 43, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество дава съгласие за сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и ал. 5 от ЗУТ със “СИМЕТ” ЕООД, гр. Полски Тръмбеш, представлявано от Стайко Григоров Христов, за прекратяване на съсобственост в резултат на регулационна промяна в УПИ V от кв. 5 по ПУП на гр. Велико Търново, Западна промишлена зона, възникнала след ЧИ на ПУП-ПР и ПЗ /решение №131 на ЕС по УТ/, чрез изкупуване дела на Общината - общинско място с площ от 179 кв.м., представляващо част от улична регулация, като преди сключване на окончателния договор по сделката “СИМЕТ” ЕООД, гр. Полски Тръмбеш, представлявано от Стайко Григоров Христов, се задължава да заплати на Община Велико Търново стойността на общинския имот в размер на 5 907 /пет хиляди деветстотин и седем/ лева, определена по пазарни цени след експертна оценка от лицензиран оценител “Инвестстрой-92” ЕООД, както и всички останали разходи по сделката – режийни разноски, местен данък, стойност на експертната оценка.

3. Възлага на Кмета на ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО да предприеме всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение в съответствие със Закона за общинската собственост, Закона за устройство на територията и чл. 43 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Общински съвет Велико Търново.

4. Върху подземните комуникации да не се предвижда високо строителство.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/