Препис извлечение от Протокол № 61

от заседание на Общински съвет,

проведено на 02.11.2006 година.

 

ОТНОСНО: Изменение и допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново, във връзка с постъпило запитване от управителя на „Денси Инвест” ЕООД

 

РЕШЕНИЕ № 1124

 

На основание чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА, Великотърновски Общински съвет

Изменя и допълва Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново, както следва:

ГЛАВА ВТОРА

МЕСТНИ ТАКСИ

РАЗДЕЛ I

Такса за битови, за производствени и за строителни отпадъци

Създава се нов чл. 16 „а”:

чл. 16 „а” (1) За имоти на юридически лица, намиращи се в границите на организираното събиране и транспортиране на битовите отпадъци, определени със заповед на Кмета на Община Велико Търново, основата по чл. 16 (1) е отчетната им стойност.

(2) За имоти на юридически лица, основата по чл.16 (1) може да бъде и данъчната оценка съгласно Приложение № 2 към Закона за местните данъци и такси.

(3) Когато основата по чл. 16 (1) е данъчната оценка съгласно Приложение № 2 към Закона за местните данъци и такси, юридическите лица подават молба и актуална данъчна оценка в срок до 30 ноември на предходната година. За придобитите през годината имоти, молба и актуална данъчна оценка се подават в 30–дневен срок от датата на придобиването им.

(4) Когато молбата и актуалната данъчна оценка не са подадени в сроковете по предходната алинея, се прилагат разпоредбите на алинея 1.

Изменя чл. 20”а”, ал. 3

Било: Когато лицето не е подало декларация в срок, декларирало е по-малко от необходимият му брой от съответният вид съдове за битови отпадъци или не изхвърля битовите отпадъци в определените за целта съдове, то заплаща годишната такса пропорционално върху основа /данъчната оценка/ определена от Общинския съвет. От размера на дължимата годишна такса се приспада платената част, като върху разликата се дължат лихви съгласно сроковете за плащане.

Става: Когато лицето не е подало декларация в срок, декларирало е по-малко от необходимият му брой от съответният вид съдове за битови отпадъци или не изхвърля битовите отпадъци в определените за целта съдове, то заплаща годишната такса пропорционално върху основа определена от Общинския съвет. От размера на дължимата годишна такса се приспада платената част, като върху разликата се дължат лихви съгласно сроковете за плащане.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

                /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/