Препис извлечение от Протокол № 62

от заседание на Общински съвет,

проведено на 23.11.2006 година.

 

ОТНОСНО: Приемане на текста на декларация по предложение на доц. Пламен Легкоступ и Иван Иванов – общински съветници относно приемане на мерки срещу некачествените услуги на „Е. On” – град Варна

 

РЕШЕНИЕ № 1167

 

На основание на чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА, Великотърновски Общински съвет

Приема следния текст на декларация:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Относно: Приемане на мерки срещу некачествените услуги на “Е. On” – гр. Варна

 

До

Министерство на икономиката и енергетиката

До

Държавна комисия за енергийно и водно регулиране

До

дружество “Е. On”– гр. Варна

 

 

1. Великотърновски Общински съвет, изразявайки недоволството на гражданите, остро осъжда качеството на услугите, предоставяни на живеещите в Община Велико Търново от дружество “Е. On”– гр. Варна, клон Горна Оряховица, приватизатор на “Енергоразпределение”.

Ниското напрежение на тока в електрическата мрежа, спадащо на моменти до 160 V, честите спирания на електрозахранването, както и многобройните токови удари водят до тежки последствия за домакинства, фирми и институции.

2. Великотърновски Общински съвет настоява пред Министерство на икономиката и енергетиката, ДКЕВР и дружество “Е. On”– гр. Варна:

3. Великотърновски Общински съвет призовава компетентните органи за бързи и адекватни действия за разрешаване на обществения проблем и при явна невъзможност на “Е. On” да се справи с проблема, да предприемат действия за прекратяване на приватизационния договор.

4. При проявено небрежно отношение към декларацията и продължаване на проблемите, да се подготвят всички необходими документи за внасяне на иск за реприватизация на дружеството.

5. След приемане на Декларацията същата да бъде изпратена на адресатите за вземане на съответните мерки.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/