Препис извлечение от Протокол № 66

от заседание на Общински съвет,

проведено на 25.01.2007 година.

 

ОТНОСНО: Открита процедура с предмет: „Изграждане, поддържане и почистване на обществени, озеленени площи – паркове, градини, междублокови пространства, квартални градинки и площи, улично озеленяване и осигуряване на ежедневен контрол по безопасността на детските съоръжения в гр. Велико Търново”

 

РЕШЕНИЕ № 1229

 

На основание от чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, Великотърновски Общински съвет реши

 

1. Процедурата е вече в нарушение на закона поради предложението на Кмета до Общинския съвет за удължаване на срока й, което само по себе си е в противоречие със ЗОП.

Налице са непреодолими пречки за отстраняване на съществуващите слабости и Общинският съвет, предлага на Кмета на общината да ПРЕКРАТИ откритата процедура на основание чл. 39, ал. 1, т. 6 от ЗОП. Тъй като вече са известни резултатите от работата на Комисията и техническите условия са в нарушение на закона и не отразяват динамичната среда на новите нормативни условия за работа по поддържане на зелената система, следва да бъде прекратена процедурата.

2. При провеждане на конкурси по ЗОП Общинският съвет да задължи Кмета на общината да запознава общинските съветници с целите и параметрите на конкурса.

3. Участието на общински съветници в комисиите по обществените поръчки да става с решение на Общинския съвет.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/