Препис извлечение от Протокол № 69

от заседание на Общински съвет,

проведено на 15.02.2007 година.

 

ОТНОСНО: Промяна Решение 67/19.02.2004 г. на Общински Съвет Велико Търново относно приемане Механизъм за управление и разпределение на средствата за субсидии за текуща дейност за вътрешноградските пътнически превози и за междуселищни превози в слабонаселени планински райони на Община Велико Търново

 

РЕШЕНИЕ № 1265

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА и във връзка с чл. 12, ал. 1 от Наредба № 3/04.04.2005 година на МФ за условията и реда за предоставяне на средства за субсидиране на превоза на пътниците по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и разрешение за строеж № 905/05.12.2006 за УП ІІ кв. 48 гр. В. Търново на ДЗИ Банк; „Капитал Инвестмънт” АД, Великотърновски Общински съвет

 

1. Приема промени в приетия с Решение № 67/19.02.2004 г. Механизъм за управление и разпределение на средствата за субсидии за текуща дейност за вътрешноградските пътнически превози и за междуселищни пътнически превози в слабонаселени планински райони на Община В. Търново, както следва:

Чл. 1 Било: „Настоящият механизъм е разработен на основание чл. 10, ал. 1 от Наредбата за управление на средствата за субсидии за текуща дейност за вътрешноградските пътнически превози и за междуселищни пътнически превози в слабонаселени планински и гранични райони в страната на МФ от 2003 година.”

Става: ”Настоящият механизъм е разработен на основание чл. 12, ал. 1 от Наредба № 3/04.04.2005 г. на МФ изм. ДВ 92/14.11.2006 г. за условията и реда за предоставяне на средства за субсидиране на превоза на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони.”

Чл. 5, ал. 1 Било:”Пробегът за субсидиране за автобусният транспорт е действително изминатият по разписание,констатиран от Контролния пункт на общината.”

Става: ”Пробегът за субсидиране за автобусният транспорт е действително изминатият по разписание,констатиран от предоставените от превозвача справки за извършените курсове и изминати километри по дни.

ал. 3 Било:”Различията в данните за действително изминат пробег между общината и отделните превозвачи се уточняват на всяко 10,20 и 30 число от месеца,като за целта се съставят и подписват протоколи.

Става: ”Различията в данните за действително изминат пробег между общината и отделните превозвачи се уточняват на всяко 1 число на месеца след отчетния период.

Чл. 6 Било:”Не се начисляват и изплащат субсидии на превозвачи:

/1/ С изпълнение на разписанието под 90%;

/2/ Не изпълняващи първите и последни курсове от утвърденото разписание по дадена линия;

/3/ С отклонение от разписанието в началния и крайния пункт;

/4/ С отклонение от разписанието в контролния пункт повече от 15%/изчислява се ежедневно/

Става: “Намалява се с процента на неизпълнение размера на полагащата се субсидия на превозвачи с изпълнение на разписанието под 90%”.

Чл. 8 Било: „За предоставяне на субсидии от Община В. Търново на превозвачите в градския транспорт е необходимо същите да представят:

- на първо число на месеца – справка за изминатите километри по маршрутно разписание през предходния месец;

- до 5 число на месеца –справка /образец по приложение/ за финансовите резултати от дейността за периода с натрупване от началото на годината.”

Става: „За предоставяне на субсидии от Община В. Търново на превозвачите в градския транспорт е необходимо същите да представят:

- на 1 число справка за извършените курсове и изминати километри по дни през предходния месец,като се посочват неизпълнените курсове и причините за това.

- до 5 число на месеца – справка/образец по приложение/ за финансовите резултати от дейността за периода с натрупване от началото на годината”.

2. Предлага на Кмета на Община Велико Търново да бъде разработена техническа система за видеоконтрол на вътрешноградския пътнически превоз, с която да се осъществява контрол на разписанието. Необходимите средства да бъдат предвидени в бюджет 2007 г.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/