Препис извлечение от Протокол № 70

от заседание на Общински съвет,

проведено на 22.02.2007 година.

 

ОТНОСНО: 1. Извършена проверка на обстоятелствата, довели до натрупване на значително задължение на Община Велико Търново към лицето Елка Веселинова Николова; 2. Резултатите от Жалба на Великотърновския Общински съвет до Великотърновска Окръжна прокуратура, изпратена с изх. № 710/08.02.2006 г., възоснова на Решение № 792/26.01.2006 г.

 

РЕШЕНИЕ № 1298

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА както и на чл. 36 във връзка с чл. 37, ал. 2, т. 12 от Правилника за организацията и дейността на Великотърновския Общински съвет, на неговите комисии и за взимодействието му с общинската администрация, Великотърновски Общински съвет

 

1. Приема Доклада на Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество към Великотърновския Общински съвет относно изясняване на обстоятелствата, довели до натрупването на задължение на Община Велико Търново към лицето Елка Веселинова Николова.

2. Препоръчва на Кмета на Общината да внесе във Великотърновския Общински съвет писмен отговор на всички въпроси, останали неизяснени по време на проверката и цитирани в Доклада на ПК по ПГО, при внасянето на искане за осигуряването на кредити по бюджета на Община Велико Търново за 2007 година за обезщетение за пропуснати ползи, съгласно Изпълнителен лист от 24.01.2006 г. на Великотърновски Окръжен съд на лицето Елка Веселинова Николова.

3. Възлага на Председателя на Великотърновския Общински съвет да информира общинските съветници за хода и резултатите от изпратената Жалба до Окръжна прокуратура – гр. Велико Търново /ако е необходимо и на закрито заседание на Великотърновския Общински съвет/.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/