Препис извлечение от Протокол № 71

от заседание на Общински съвет,

проведено на 08.03.2007 година.

 

ОТНОСНО: Предложение от г-н Веселин Георгиев – общински съветник относно изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново

 

РЕШЕНИЕ № 1302

 

На основание чл. 21, ал. 1 т. 23 от ЗМСМА, Великотърновски Общински съвет

Изменя Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Велико Търново, както следва:

1. В Чл. 16 „а”

Било: ал. 3 Когато основата по чл. 16, ал. 1 е данъчната оценка съгласно Приложение № 2 към Закона за местните данъци и такси, юридическите лица подават молба и актуална данъчна оценка в срок до 30 ноември на предходната година.

За придобитите през годината имоти, молба и актуална данъчна оценка се подават в 30 дневен срок от датата на придобиването им.

Става: ал. 3 Когато основата по чл. 16, ал. 1 е данъчната оценка съгласно Приложение № 2 към Закона за местните данъци и такси, юридическите лица подават молба и актуална данъчна оценка в срок до 30 ноември на предходната година.

За придобитите през годината имоти, молба и актуална данъчна оценка се подават в 2-месечен срок от датата на придобиването им, но не по-късно от 30 ноември.

2. В чл. 20 „а”

Било: ал. 1 Когато таксата се определя според количеството на битовите отпадъци, лицата по чл. 13 подават декларация по утвърден Образец в Община Велико Търново до 30 ноември на предходната година.

За придобитите през годината имоти декларацията се подава в 30-дневен срок от датата на придобиването им.

Става: ал. 1 Когато таксата се определя според количеството на битовите отпадъци, лицата по чл. 13 подават декларация по утвърден Образец, в Община Велико Търново до 30 ноември на предходната година.

За придобитите през годината имоти декларацията се подава в 2-месечен срок от датата на придобиването им.

3. Настоящите изменения влизат в сила от 01.01.2007 г.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/