Препис извлечение от Протокол № 71

от заседание на Общински съвет,

проведено на 08.03.2007 година.

 

ОТНОСНО: Свикано редовно годишно общо събрание на акционерите на „Стара планина-ВТ” АД,Велико Търново на 29.03.2007г. с публикувано съобщение в ДВ, бр.12/06.02.2007г.

 

РЕШЕНИЕ № 1303

 

На основание на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, във връзка чл. 221, т. 1, т. 4, т. 5, т. 6, т. 7, т. 10 и т. 11 от Търговския закон, чл. 12, ал. 3, т. 1 и чл. 43, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за управление и упражняване правата на собственост върху общинската част от капитала на търговските дружества, Великотърновски Общински съвет

Възлага на представителя на Община Велико Търново в Общото събрание на акционерите на „Стара планина - ВТ” АД – Велико Търново да гласува съобразно дневния ред, както следва:

По т. 1 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 2 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 3 от дневния ред – след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 4 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 5 от дневния ред - Упълномощава представителя на Община Велико Търново в Общото събрание на акционерите на „Стара планина - ВТ” АД – Велико Търново да гласува за освобождаване от длъжност членовете на съвета на директорите Петко Харалампиев Казанджиев, Васил Иванов Патриков и Тинка Стефанова Станева и избиране за нови членове на съвета на директорите Антон Николаев Койнаков, Самуил Николаев Стефанов и Симеон Иванов Стоев.

По т. 6 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 7 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 8 от дневния ред - след запознаване с материалите може да се гласува с оглед защита интересите на Общината.

По т. 9 от дневния ред - Упълномощава представителя на Община Велико Търново в Общото събрание на акционерите на „Стара планина - ВТ” АД – Велико Търново да гласува за промяна в устава на дружеството в чл. 15, след ал. 2 се създава ал. 3 със следния текст: „Ако няма издадени акции на приносител, свикването на ОСА може да стане само с писмени покани до всеки акционер, вписан в Книгата на акционерите”, съгласно чл. 223, ал. 3 от ТЗ и раздел ІV, чл. 17, ал. 1, т. 1 от Устава на „Стара планина - ВТ” АД – Велико Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/