Препис извлечение от Протокол № 73

от заседание на Общински съвет,

проведено на 29.03.2007 година.

 

ОТНОСНО: Промени в Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество:

 

РЕШЕНИЕ № 1312

 

На основание чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА, Великотърновски Общински съвет

Утвърждава следните промени в Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество:

 

Текстът на чл. 39, ал. 4 добива следния вид: “Началната тръжна цена се определя от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 42, ал. 1 добива следния вид: “Решение за продажбата на недвижими нежилищни имоти – частна общинска собственост се взема от Общинския съвет или със заповед на Кмета на Общината, когато с влязъл в сила ПУП е предвидено създаването на УПИ, в който се заемат придадени поземлени имоти – частна общинска собственост или части от тях, при направено искане от другия собственик на цена, определена от независим лицензиран оценител, избран по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 44, ал. 2 добива следния вид: “Продажбата по ал.1 се извършва по пазарна оценка, изготвена от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 56, ал. 4 добива следния вид: “Началната тръжна цена се определя от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 60, ал. 4 добива следния вид: “Началната тръжна цена се определя от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 69, ал. 3 добива следния вид: “Търговете или конкурсите се провеждат по реда на Глава VІІ, а началните тръжни цени се определят от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 76, ал. 5, т. 2 добива следния вид: “Оценка на земята и на притежаваното право на строеж, определена от независим лицензиран оценител, избран по реда на Закона за обществени поръчки. Цената на имота се определя, като данъчната оценка се увеличава с 20 на сто”.

Текстът на чл. 82, ал. 2 добива следния вид: “Оценките на недвижимите имоти при разпореждане се извършват от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

Текстът на чл. 82 ал. 4 добива следния вид: “Началните тръжни цени при продажба на движими вещи се определят от независим лицензиран оценител, определен по реда на Закона за обществени поръчки.”

10. Промяната в Наредбата влиза в сила след приключване на конкурса за определяне на оценител.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

                /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

                /И. Иванова/