Препис извлечение от Протокол № 73

от заседание на Общински съвет,

проведено на 29.03.2007 година.

 

ОТНОСНО: Прекратяване на съсобственост върху недвижим имот

 

РЕШЕНИЕ № 1324

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 36, ал. 1, т. 3 от ЗОС и чл. 49, ал. 1, т. 3 и чл. 49, ал. 2 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски Общински съвет

 

1. Дава съгласие за прекратяване на съсобственост върху недвижим имот чрез изкупуване от Община Велико Търново на 38 % идеални части от сграда-мелница, находяща се в с. Леденик, Община Велико Търново, попадаща в общинска резултативна земя, които 38 % идеални части са собственост на наследници на Иван Христов Кефиров, съгласно Заповед № 209/02.03.1994 г. за отписване от актовите книги за държавни имоти.

2. Утвърждава експертната оценка на 38 % идеални части от сграда-мелница /без прилежаща земя, машини и съоръжения/, изготвена от лицензиран оценител “Инвестстрой – 92“ ЕООД, в размер на 17 213 /седемнадесет хиляди двеста и тринадесет/ лева без начислен ДДС, които следва да бъдат изплатени на наследници на Иван Христов Кефиров съобразно притежаваните от тях съответни идеални части.

3. Възлага на Кмета на ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО да осъществи всички необходими действия по прекратяване на съсобствеността върху имота, съгласно изискванията на ЗОС и Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/