Препис извлечение от Протокол № 73

от заседание на Общински съвет,

проведено на 29.03.2007 година.

 

ОТНОСНО: Конкурс за продажба на недвижим имот

 

РЕШЕНИЕ № 1328

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 35, ал. 1 от ЗОС, чл. 39, ал. 1 от НРПУРОИ, Великотърновски Общински съвет

1. Дава съгласие да бъде обявен конкурс за продажба на недвижим имот, представляващ незастроен урегулиран поземлен имот ІІ /две римско/, с площ от 870 /осемстотин и седемдесет/ кв.м., отреден “за жилищно строителство и обществено обслужване”, попадащ в строителен квартал 515 /петстотин и петнадесет/ по плана на гр. Велико Търново, ул. “П. К. Яворов”, актуван с акт за частна общинска собственост № 3756/08.02.2007 г.

2. Утвърждава начална конкурсна цена, равна на експертната оценка, определена с протокол на лицензиран оценител “Инвестстрой - 92” ЕООД, в размер на 167 040 /сто шестдесет и седем хиляди и четиридесет/ лева с начислен ДДС.

3. Определя следните приоритетни условия при провеждане на конкурса:

а/ офертна цена, не по-ниска от началната конкурсна цена;

б/ представяне на идеен проект, одобрен от Община Велико Търново, за бъдещото застрояване на парцела;

в/ кандидатите да нямат задължения към Община Велико Търново;

4. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да извърши необходимите действия по организиране и провеждане на конкурса за продажба съгласно разпоредбите на Закона за общинска собственост и Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /И. Иванова/