Препис извлечение от Протокол № 74

от заседание на Общински съвет,

проведено на 19.04.2007 година.

 

ОТНОСНО: Замяна на недвижими имоти

 

РЕШЕНИЕ № 1354

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 40, ал. 1 от ЗОС и чл. 46, ал. 1 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски Общински съвет

1. Дава съгласие за замяна на недвижим имот частна общинска собственост, актуван с АОС № 3762/09.02.2007 г., находящ се в с. Самоводене, Община Велико Търново, представляващ урегулиран поземлен имот І /едно римско/ от строителен квартал 99 /деветдесет и девет/ по плана на селото, с площ от 434 /четиристотин тридесет и четири/ кв.м., отреден “за обществено обслужване”, заедно със сграда /бивша автоспирка/ със ЗП от 86 кв.м., масивна, едноетажна, действаща към момента като магазин за хранителни стоки, срещу урегулиран поземлен имот Х-116 /десет римско сто и шестнадесет арабско/, незастроен, с площ от 830 /осемстотин и тридесет/ кв.м., от строителен квартал 7 /седем/ по плана на с. Самоводене, собственост на Йордан Йорданов Йорданов, управител на ЕТ “Ювента-Йордан Йорданов”, с. Самоводене на основание Нотариален акт за продажба на недвижим имот № 463 том ІІІ рег. № 3686 дело № 244 от 02.04.2007 г., съставен от Галя Стателова, нотариус в района на ВТРС.

2. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да извърши необходимите действия по подготовката на замяната на имотите и на основание чл. 46, ал. 2 от НРПУРОИ да внесе на следващо заседание на Общински съвет Велико Търново предложение за решение, което да съдържа:

  • Цената на всеки от имотите, предмет на замяната;
  • Документите, удостоверяващи правото на собственост;
  • Разликата в стойността на имотите и начинът на нейното плащане;
  • Размерът на режийните разноски, таксите и дължимия данък, които се заплащат от лицето, с което се извършва замяната;
  • Изричен текст относно целесъобразността на разрешаваната сделка, изгодите за Общината и невъзможността тези изгоди да бъдат постигнати по друг начин.
  •  

    ПРЕДСЕДАТЕЛ

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

    Вярно:

            /Д. Жекова/