Препис извлечение от Протокол № 76

от заседание на Общински съвет,

проведено на 23.05.2007 година.

 

ОТНОСНО: Продажба на недвижими имоти

 

РЕШЕНИЕ № 1397

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 35, ал. 1 от ЗОС, чл. 39, ал. 1 от НРПУРОИ, Великотърновски Общински съвет

1. Дава съгласие да бъде обявен таен търг за продажба на недвижим имот, актуван с акт за частна общинска собственост № 3693/14.12.2006 г., представляващ застроен урегулиран поземлен имот ХVІ-589 /шестнадесет римско петстотин осемдесет и девет арабско/ от строителен квартал 45 /четиридесет и пет/ по РП на с. Ресен, с площ от 1 100 /хиляда и сто/ кв.м., заедно с построената върху него паянтова сграда със ЗП от 56 /петдесет и шест/ кв.м., двуетажна с частично вкопан приземен етаж.

2. Утвърждава начална тръжна цена, равна на експертната оценка, определена с протокол на лицензиран оценител “Инвестстрой-92” ЕООД, в размер на 9 757,26 лева /девет хиляди седемстотин петдесет и седем лева двадесет и шест стотинки/ с включен ДДС.

3. В условията на търга да бъде отбелязано, че бъдещият инвеститор е длъжен да представи за съгласуване в НИПК визата за проектиране и работен инвестиционен проект за съвременна адаптация на сградата по изискванията на глава 23 от Наредба № 4 на МРРБ.

4. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да извърши необходимите действия по организиране и провеждане на таен търг за продажба на недвижимия имот, съгласно разпоредбите на Закона за общинска собственост и Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /Д. Жекова/