Препис извлечение от Протокол № 79

от заседание на Общински съвет,

проведено на 26.07.2007 година.

 

ОТНОСНО: Продажба на 3520 дяла, представляващи от 44 на сто от капитала на “Хлебопроизводство и сладкарство “ – Велико Търново

 

РЕШЕНИЕ № 1462

 

І.На основание чл. 21 ал. 2 от ЗМСМА , Великотърновски общински съвет :

1. Възлага на д-р Р.Рашев – Кмет на Община Велико Търново в едномесечен срок от вземане на това решение да предприеме правни и фактически действия за упражняване правата на Община В.Търново като съдружник в “Хлебопроизводство и сладкарство” ООД- Велико Търново ,касаещи вземане решение за участие на дружеството в друго търговско дружество, с цел атакуване по съдебен ред нищожността на Дружествения договор на “ВЕЛТТЕД ИНВЕСТ”ООД - Габрово, поради противоречие с общинската НУУПСОЧКТД, Търговския закон и Дружествения договор на“Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново, както и за атакуване по съдебен ред на договорът, с който е оформено прехвърлянето на притежаваните от “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново дялове във “ВЕЛТТЕД ИНВЕСТ”-ООД, като нищожен,ако липсва решение на Общото събрание на “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново.

2.Възлага на д-р Р. Рашев – Кмет на Община Велико Търново, в качеството му на упражняващ правата на Община Велико Търново, като съдружник в “Хлебопроизводство и сладкарство” ООД, в едномесечен срок от вземане на това решение да инициира свикване на Общо събрание на “Хлебопроизводство и сладкарство” ООД- В. Търново, като в дневния ред бъде включена точка : Промени в Дружествения договор, в частта касаеща начина на вземане на решения на Общото събрание, с предложение – всички въпроси от компетентността му да бъдат вземани с единодушие.

ІІ. На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА, чл.6, ал.2 и чл.32,ал.1 от ЗПСК и чл.10, т.2, т.3 и т.4 от Правилника за дейността на Общинската агенция за приватизация, Великотърновски Общински съвет,

1. Включва в списъка на общински търговски дружества, обособени части от тях и общински нежилищни имоти, със стопанско предназначение, включени в годишния план за приватизация за 2007 година и открива процедура за приватизация на 44 на сто от капитала на “Хлебопроизводство и сладкарство“ ООД- В.Търново гр. Велико Търново.

2. Да се извърши продажба на 3520 броя дяла – собственост на Община Велико Търново , представляващи 44 на сто от капитала на “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД - Велико Търново.

3. Упълномощава Общинска агенция за приватизация да изисква и получава от “Атил комерс“ ООД –Габрово и “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново информация и документи, касаещи дейността на “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново и да извършва всички необходими действия, свързани с подготовката за продажба на общинското участие в капитала на дружеството.

4. Възлага на Общинска агенция за приватизация да изготви анализ на правното състояние и пазарна оценка на общинското участие в капитала на “Хлебопроизводство и сладкарство “ ООД- В.Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /Р. Грънчаров/