Препис извлечение от Протокол № 80

от заседание на Общински съвет,

проведено на 13.09.2007 година.

 

ОТНОСНО: Предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и ал. 5 от Закон за устройство на територията и чл. 43 от НРПУРОИ.

 

РЕШЕНИЕ № 1519

 

На основание чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА, чл.6 ал.1 от ЗОС и чл.2 ал.3 от НРПУРОИ, Великотърновски Общински съвет,

 

  1. Дава съгласие общинско място с площ от 196 кв.м., представляващо част от улична регулация, което съгласно ЧИ на ПУП – ПР попада в УПИ ІІІ-448 от кв. 47 по РП на с. Ново село, община Велико Търново, собственост на частно лице, да бъде обявено за частна общинска собственост.
  2. На основание чл. 21 ал.1 т. 8 от ЗМСМА, чл. 36, ал. 1, т. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 43, ал.1 и ал.2 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество дава съгласие за сключване на предварителен договор по чл. 15, ал. 3 и ал. 5 от ЗУТ със Сали Мустафов Салиев, с постоянен адрес гр. Велико Търново, ул. “Мармарлийска” №1, вх.А, за прекратяване на съсобственост чрез продажба на общинско място с площ от 196 кв.м., представляващо част от улична регулация спрямо улица с ОК-ОК №№220-223-224, попадащо в УПИ ІІІ-448 от кв. 47, с. Ново село, община Велико Търново, възникнала след ЧИ на ПУП-ПР /решение №367 от 11.07.2007 г. на ЕС по УТ/, като преди сключване на окончателния договор по сделката Сали Мустафов Салиев, с постоянен адрес гр. Велико Търново, ул. “Мармарлийска” №1, вх.А, се задължава да заплати на Община Велико Търново стойността на общинския имот в размер на 882 /осемстотин осемдесет и два/ лева без начислен ДДС, определена по пазарни цени след експертна оценка от лицензиран оценител “Инвестстрой-92” ЕООД, както и всички останали разходи по сделката – ДДС върху стойността на земята, режийни разноски, местен данък, стойност на експертната оценка.
  3. Възлага на Кмета на ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО да предприеме всички необходими действия по изпълнение на настоящото решение в съответствие със Закона за общинската собственост, Закона за устройство на територията и чл. 43 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Общински съвет – Велико Търново.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

                /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

                /Р. Грънчаров/