Препис извлечение от Протокол № 81

от заседание на Общински съвет,

проведено на 20.09.2007 година.

 

ОТНОСНО: Конкурс за продажба на недвижим имот

 

РЕШЕНИЕ № 1542

На основание чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА, чл.35 ал.1 от ЗОС, чл. 39 ал.1 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски Общински съвет,

1. Дава съгласие да бъде обявен конкурс за продажба на недвижим имот частна общинска собственост, представляващ незастроен урегулиран поземлен имот V /пет римско/ от строителен квартал 105 /сто и пет/ по ПУП на гр. Велико Търново, отреден “за общ. жилищно строителство”, с площ от 557 /петстотин петдесет и седем/ кв.м., актуван с АОС №4249/24.07.2007 г.

2. Утвърждава начална конкурсна цена, равна на експертната оценка на общинския имот, определена с протокол на лицензиран оценител “Инвестстрой-92” ЕООД, в размер на 140 000 /сто и четиридесет хиляди/ лева без начислен ДДС.

3. Определя следните приоритетни условия при провеждане на конкурса:

а/ офертна цена, не по-ниска от началната конкурсна цена;

б/ представяне на идеен проект, одобрен от Община Велико Търново, за бъдещото застрояване на парцела;

в/ кандидатите да нямат задължения към Община Велико Търново.

4. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да осъществи необходимите действия по организиране и провеждане на конкурс за продажба на имота, съгласно разпоредбите на Закона за общинска собственост и Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /Р. Грънчаров/