Препис извлечение от Протокол № 82

от заседание на Общински съвет,

проведено на 27.09.2007 година.

 

ОТНОСНО: Избиране на временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Велико Търново и на временно изпълняващи длъжностите Кмет на кметство на територията на Община Велико Търново до встъпване в длъжност на новоизбраните Кмет на Община Велико Търново и Кмет на кметство на територията на Община Велико Търново.

 

РЕШЕНИЕ № 1556

 

І. На основание чл. 42, ал. 6 и ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и на основание чл. 42, ал. 9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Великотърновски общински съвет:

Избира за временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Велико Търново Стефан Борисов Ботев – Заместник – кмет на Община Велико Търново за периода от деня, следващ регистрацията на д-р Румен Георгиев Рашев като кандидат за кмет на Община Велико Търново до полагането на клетва от новоизбрания кмет.

 

ІІ. На основание чл. 42, ал. 6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и на основание чл. 42, ал. 9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Великотърновски общински съвет:

Избира за временно изпълняващи длъжността Кмет на кметство в кметствата на територията на Община Велико Търново за периода от деня, следващ регистрацията до полагането на клетва от новоизбраните кметове на кметства, както следва:

 

 

ІІІ. На основание чл. 21, ал.1 т.23 от ЗМСМА; на основание чл. 42, ал.6 и ал.4 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и на основание чл. 42, ал.9 от ЗМСМА:

1. Утвърждава сключеното тристранно споразумение между Община В. Търново, Министъра на финансите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството за условията и реда за предоставяне на предварително финансиране по проект: “ Реконструкция на общинска пътна мрежа: О.П. ІV- 50418 “ Ресен- Никюп- Боруш” и О. П. ІV- 50418 “ Ресен – Хотница- М. сбор” и “Реконструкция на пътно кръстовище “Качица”, гр. В. Търново, предприети до момента.

2. Упълномощава Кмета на Община Велико Търново, респ. изпълняващия длъжността Кмет за срока до полагане на клетва от новоизбрания кмет за подписване и извършване на действия по изпълнение на тристранното споразумение и други проекти по оперативни програми.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:

            /инж. НИКОЛАЙ ТАЧЕВ/

Вярно:

            /Р. Грънчаров/