Препис-извлечение от Протокол № 80

от заседание на Общинския съвет,

проведено на 16.12.2010 година.

 

ОТНОСНО: Предложение за изменение на Наредбата за реда и условията установяване на жилищни нужди, настаняване и продажба на общински жилища.

 

РЕШЕНИЕ № 1144

 

На основание чл. 21, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 47, ал. 3 Закона за общинската собственост Великотърновски Общинският съвет

Изменя текста на чл. 45, ал. 10 от Наредбата за реда и условията установяване на жилищни нужди, настаняване и продажба на общински жилища както следва:

Било: „Ако в едномесечен срок от връчването на заповедта купувачът не внесе дължимите суми, се счита, че той се е отказал от покупко-продажбата и преписката се прекратява и връща в отдел „Общинска собственост”. В този случай лицето възстановява на общината разходите по оценката.”.

Става: „т. 1. Ако в тримесечен срок от връчването на заповедта купувачът не внесе дължимите суми, се счита, че той се е отказал от покупко-продажбата и преписката се прекратява и връща в отдел “Общинска собственост”. В този случай лицето възстановява на общината разходите по оценката.

т. 2. При започната процедура по отпускане на банков кредит, доказана чрез представяне на банкови документи, срокът по т.1 може да бъде удължен с още един месец със Заповед на Кмета на Общината.

 

 

ВЯРНО:

            /Р. Грънчаров/

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

            /АЛЕКСАНДЪР ЧОКОЙСКИ/