Препис-извлечение от Протокол № 87

от заседание на Общинския съвет,

проведено на 27.04.2011 година.

 

ОТНОСНО: Проект за ПУП- план за регулация и план за застрояване за ПИ № 000567, местност „Йонова кория”, землище на с.Самоводене – промяна предназначението на земята във „Високо технологична производствена устройствена зона”.

 

РЕШЕНИЕ № 1306

 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА и чл.129, ал.1 от ЗУТ, Великотърновски Общински съвет, одобрява - подробен устройствен план – план за регулация за ПИ № 000567, местност „Йонова кория”, землище на с. Самоводене – образуване на УПИ ІІ-567, по съществуващите граници на имота; отпада одобрената пътна отсечка в източна посока от имота и спрямо УПИ І -565,566, като се предвижда околовръстна улична отсечка с ширина 3 м, в югоизточна и югозападна посока, в границите на имот № 567; подробен устройствен план – план за застрояване за новообразувания УПИ ІІ-567, местност „Йонова кория”, землище на с.Самоводене за промяна предназначението на земята – предвижда се инсталиране на фотоволтаична система, състояща се от соларни панели, монтирани на сертифицирана алуминиева монтажна конструкция; характер на застрояването – нискоетажно до 10 м; начин на застрояване – в свързано застрояване в съседния УПИ І-656,566; линии на застрояване – ограничителни

Линиите на застрояване и разположението на сервитутните зони са съгласно графичната част на проекта.

На основание чл.215 ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник” чрез община Велико Търново пред Великотърновския административен съд.

 

 

ВЯРНО:

            /Р. Грънчаров/

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

            /АЛЕКСАНДЪР ЧОКОЙСКИ/