Препис-извлечение от Протокол № 91

от заседание на Общинския съвет,

проведено на 23.06.2011 година.

 

ОТНОСНО: Отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост.

 

РЕШЕНИЕ № 1387

 

І. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 14 ал. 7 и 8 от Закона за общинска собственост, чл.103 ал.1 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски Общински съвет дава съгласие за отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост, намиращ се в гр. Велико Търново, сградата на Общината, представляващ фоайе към Голяма зала с обща площ 129,00 кв.м, за срок от 10 /десет/ години при начална конкурсна наемна цена в размер на 1 300,00 лв. на месец, съгласно изготвена оценка от “Инвестстрой 92” ЕООД.

ІІ. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да организира и проведе публично оповестен конкурс за отдаване на имота под наем при следните условия:

1. Предложена офертна цена, не по- ниска от началната конкурсна наемна цена.

2. Кандидатите са длъжни да представят офертно предложение за управление и развитие на общинския имот, с разпределение на инвестициите по години.

3. За участие в конкурса се внася депозит в размер на 5 /пет/ кратната минимална конкурсна цена. При непълнота на представените документи на участник, депозитът не се възстановява.

4. Кандидатите са длъжни да представят схема на разположението на маси, столове и друга мебелировка в обекта, което разпределение да осигурява безпрепятствен достъп до Голяма зала при провеждане на мероприятия в нея.

5. Наемателят е длъжен да съобразява работното си време с функционирането на общинска администрация, дейността на ВТОбС и други прояви на Община Велико Търново, свързани с ползването на Голяма зала.

6. Спечелилият участник следва на заплати на последния наемател направените от него подобрения в размер на 30 645,00 лв., съгласно оценка на оценител на имоти.

7. При отказ от подписване на договор за наем, депозитът на участника не се възстановява.

ІІІ. Великотърновски общински съвет дава съгласие до определяне на спечелил участник в конкурсната процедура, обектът да продължи да функционира при досегашните условия.

 

ВЯРНО:

            /Р. Грънчаров/

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

            /АЛЕКСАНДЪР ЧОКОЙСКИ/