Препис-извлечение от Протокол № 96

от заседание на Общинския съвет,

проведено на 21.09.2011 година.

 

ОТНОСНО: Определяне на обект от първостепенно значение, във връзка с изпълнение на проект „Изграждане и укрепване на дребномащабна инфраструктура за предотвратяване на свлачища на територията на Община Велико Търново – Укрепване на свлачище в квартал „Асенова махала” –Етап І” поради удължаване срока на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ и допълване на т. 2.2 на Глава ІІ от Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2011 г.

 

РЕШЕНИЕ № 1453

 

1. На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, чл. 8, ал. 9 от ЗОС във вр. с чл. 73, ал. 5 от Закона за горите, Великотърновски Общински съвет определя обект „Укрепване на свлачище в квартал „Асенова махала” –Етап І” за общински обект от първостепенно значение.

2. На основание чл. 21, ал.1 и т. 12 от ЗМСМА, чл. 8, ал. 9 от ЗОС, чл. 2 а ал. 5 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски общински съвет приема актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2011 г., както следва:

В Глава ІІ на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2011 г.: „Придобиване в собственост на нови обекти”, в т.2 „Имоти или обекти, които ще бъдат придобити в резултат на принудително отчуждаване и ново строителство”, т.2.2 „обекти от първостепенно значение” се добавя нов текст със следното съдържание::

„всички обекти общинска собственост, предмет на финансиране от фондове на Европейския съюз, международни финансови институции и друго външно финансиране.”

В останалата си част Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2011 г. остава непроменена.

 

 

ВЯРНО:

            /Р. Грънчаров/

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

            /АЛЕКСАНДЪР ЧОКОЙСКИ/