Препис-извлечение от Протокол №98

от заседание на Общинския съвет,

проведено на 07.10.2011 година.

 

ОТНОСНО: Отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост

 

РЕШЕНИЕ № 1509

 

І. На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 14 ал. 7 и 8 от Закона за общинска собственост, чл.80 ал.1 т.1 от Наредбата за реда на придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Великотърновски Общински съвет дава съгласие за отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост, намиращ се в гр. Велико Търново, сградата на ДКС „Васил Левски”, за обект, разположен в сутерен – кота -3,50 и в партер – кота 0,00, с обща площ от 930 кв.м. и предназначение – търговски обект, за срок от 10 /десет/ години при начална тръжна наемна цена в размер на 1 965,00 лв. на месец, съгласно изготвена оценка от “Инвестстрой 92” ЕООД.

ІІ. Дава съгласие да бъде организиран и проведен публичен търг с явно наддаване за отдаване на имота под наем при следните условия:

1. Стъпка на наддаване – 10% от началната тръжна цена.

2. До участие в търга се допускат кандидати, които имат качеството търговец по смисъла на Търговския закон, имат търговска регистрация най-малко три години преди датата на провеждане на търга и са пререгистрирани съгласно разпоредбите на Закона за Търговския регистър в Агенция по вписванията – Търговски регистър.

3. Кандидатите да нямат задължения към Община Велико Търново и държавата.

4. Кандидатите представят счетоводен баланс и отчет за приходите и разходите за период от три години – 2008 г., 2009 г., 2010 г.

5. Кандидатите представят справка-декларация за оборота от основната си дейност – ресторантьорство, кафетерии, клубове, дискотеки; писмена справка в свободен текст за дейността си, съдържаща кратка история на юридическото лице и конкретно посочване на обектите, в които извършват дейността си; документи за собственост или договори за ползване на обектите, заедно с документи за регистрацията им пред съответните държавни или местни органи.

ІІІ. Възлага на Кмета на Община Велико Търново да извърши всички необходими действия по организиране и провеждане на публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на част от имот публична общинска собственост при спазване разпоредбите на ЗОС и НРПУРОИ.

 

 

ВЯРНО:

            /Р. Грънчаров/

ПРЕДСЕДАТЕЛ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

            /АЛЕКСАНДЪР ЧОКОЙСКИ/