17.03.2014 14:00

Велико Търново е най-добрият град за живеене за 2013 година

Велико Търново бе обявен за най-добрият град за живеене за 2013-та година в седмата годишна национална класация на „Дарик“ радио и вестник „24 часа“. На официална церемония в Национална художествена галерия в София авторитетният приз бе връчен на кмета на Община Велико Търново лично от министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.
В присъствието на много членове на правителството, кметове на общини, главни редактори и много журналисти Даниел Панов направи изключително добро впечатление с факта, че бе единственият кмет, който получавайки наградата благодари на всички свои съграждани и на гражданите на общината.
Господин Панов благодари на академичните общности, на представителите на бизнеса, на неправите организации, на всички млади и креативни хора, които имат принос за развитието и просперитета на Велико Търново. Той подчерта, че наградата е признание за труда и усилията на цялата местна общност, за нейните постижения и реализация на амбициозни цели и проекти.
„За мен и за всички мои съграждани това е една огромна награда, но и отговорност за водените от нас политики“, заяви г-н Панов. Той подчерта, че наградата е национално признание за положените усилия за превръщането на Старата столица в още по-добро място за живеене за нейните граждани, в по-добро място за реализация на бизнес проекти и в още по-атрактивна туристическа дестинация.
„Наградата е и признание за добре формулирани приоритети на Велико Търново, довели до класирането на града сред 4-те финалисти, сред които през есента ще бъде определен българският град – Европейска столица на културата“, заяви г-н Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.