Здравеопазване

Здравеопазването в Община Велико Търново има за своя цел разработване и реализиране на програми за осигуряване на качествена и навременна профилактика на подрастващите, учащите и населението на Община Велико Търново. Към момента се разботи по следните програми:

  • Реализиране на Програма на Община Велико Търново за подобряване на психичното здраве 2017 - 2020 г.
  • Реализиране на заложените цели в Програма СИНДИ за профилактика на хроничните неинфекциозни болести (ХНБ)– зона Велико Търново
  • Реализиране на заложените цели в Програма СИНДИ за профилактика на хроничните неинфекциозни болести (ХНБ)- Детска компонента “Здрави деца в здрави семейства” в Община Велико Търново
  • Програма за превенция на наркотични зависимости сред младите хора в Община Велико Търново 2019-2023 г.
  • Реализиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст
  • Реализиране на Националната програма “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерство на здравеопазването
  • Финансово подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начела, съгласно, приетия Решение на Великотърновски Общински съвет Правилник за финансово подпомагане на процедури “ин витро” на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Велико Търново.
Icon Конкурс за рисунка на тема "Всеки витамин и жизнено необходим!" (178,5 KB) Icon Покана за формиране на групи за емоционална подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми - октомври 2017 (315,4 KB) Icon Община Велико Търново съвместно с Българска Асоциация Диабет отбелязва 14 ноември – Световен ден за борба с диабета (134,4 KB) Icon Програма на Община Велико Търново за подобряване на психичното здраве 2017-2020 г. (331,7 KB) Icon Програма за повишаване на информираността на обществото за превенция на наркоманиите в Община Велико Търново 2017-2018 г. (302,9 KB) Icon Програма за превенция на наркотични зависимости сред младите хора в Община Велико Търново 2019-2023 г. (249,7 KB)

 

 
© 2019 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.