18.09.2014 12:20

Нов уникален спектакъл с лазери на крепостта Царевец за Независимостта на България

Денят на Независимостта на България 22 септември ще бъде премиерен за новият уникален спектакъл на Велико Търново.
В празничният ден крепостта Царевец ще блесне, озарена от лазерни устройства, които ще създадат още един уникален спектакъл в Старата столица.
Британецът Анди Фокнър от Манчестър, Великобритания. е един от техническите изпълнители на 3D мапинг шоуто във Велико Търново на паметник Асеневци. Той притежава 28 годишен опит в организирането на концерти и събития, печелил е международни награди за своите лазерни спектакли и дори е изобретил няколко лазерни и концертни продукти през годините. Неговата компания S.C. Laser Show S.R.L. със седалище в Букурещ, Румъния, е водеща в създаването на шоу спектакли. Тя е въвела много иновации, включително прожектиране на гигантски лазерни проекции върху втората най-голямата сграда в света - сградата на парламента в Букурещ, прожектиране на ТВ лога върху планински склонове, инсталиране на лазери на двете най-високи кули на висящ мост в Румъния. Неговите постижения са отбелязани в множество технически статии по целия свят и е участвал в много телевизионни програми в Обединеното кралство и Румъния. Неговата компания е създала шоу спектакъл за освещаването на нов терминал на летището Албания и е създала множество спектакли по случай официални откривания или пускане на продукти в продажба за едни от най-известните компании по света. Тази година през октомври ще отпразнува 10 годишнина от създаване на офиса си в Румъния, като планира да отвори постоянен офис и в България, където ще се произвежда техническо оборудване за концерти.
Анди отдавна мечтае да направи лазерно шоу на крепостта Царевец. Когато разбира, че в подножието и ще се отбележи Деня на Независимостта, той решава да се обърне към общината с идеята си за партньорство по реализацията й.
Анди е изключително щастлив от предоставената му възможност да създаде нещо ново и очаква с нетърпение шоуто на 22 септември, на което ще присъстват много граждани на Старата столица, официални лица и гости. Анди е влюбен във Велико Търново, България и българските хора, наскоро реши България да стане негов втори дом като си закупи жилище на 10 км. от град Велико Търново.
Разходите за шоуто ще бъдат покрити в голямата си част от фирмата на Анди Фокнър. Повече подробности може да видите на тази страница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.