30.10.2014 16:00

Кметът Даниел Панов изпълни още един свой ангажимент - започва ремонта на южните зали на стадион „Ивайло”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изпълнява още един свой значим ангажимент, поет пред спортните клубове, специалисти и обществеността на града и общината - стартира ремонтът на южните зали на стадион „Ивайло”.
Със сериозни усилия и постоянство пред няколко правителства господин Панов успя да представи и защити проект, който ще позволи значително да се увеличи комфорта и да се подобрят условията за провеждане на тренировки, както и за провеждане на състезания в Южните зали на стадион „Ивайло”.
В ранните сутрешни часове започна демонтирането на дограмата в залата по художествена гимнастика. Договорено е с изпълнителите в рамките на работния ден да се монтира новата дограма на мястото на свалената, така че тренировъчния процес да се нарушава колкото се може по-малко, информира управителят на ОП "Спортни имоти и прояви" ВТ Петко Павлов. Също вчера пристигнаха и част от материалите за топлоизолацията, чието поставяне започва от днес.
Проектът за реконструкцията на южната част от стадиона е на архитект Анелия Димова. Той предвижда топло и хидроизолация, подмяна на дограмата, газифициране на залите, вътрешен ремонт на помещенията, смяна на осветлението с енергоспесяващо. Закритата лекоатлетическа писта също ще претърпи сериозна реконструкция, като ще бъде отлята и нова настилка.
Средствата за ремонта в размер на 2 170 000 лева с ДДС са отпуснати от Министерство на младежта и спорта.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.