05.03.2015 14:00

В резултат на инициираната от кмета работна среща започва изграждане на осветление между ЖП гара и Южен пътен възел

Ще бъде засилено и полицейското присъствие в района

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов инициира и проведе работна среща във връзка с възможностите за решаване на проблемите в пространството между ЖП гара и Южен пътен възел.
Заедно с областен управител и директора на ОД на МВР Илиян Личев беше взето решение за проучване и проектиране изграждане на мрежа и поставяне на стълбове на осветление на държавният парцел по пътя от ЖП гара до Южен пътен възел. Ще бъде осветен и моста в района.
По време на направеният обход на място съвместно с представители на ЖП управление Горна Оряховица и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ бе изготвен конкретен план, за да може в спешен порядък да започне изграждането на кабелна мрежа за поставяне на осветителните тела. До края на деня ще започне почистването от треви и храсти на цялата пешеходна пътека, която свързва гарата с Южен пътен възел. Чрез  дарение  вече са осигурени необходимите кабели и осветителни тела.
Съвместно с полицейските органи е постигнато споразумение за засилено полицейско присъствие в района, както и включване на територията в обхода на полицейските патрули.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.