13.10.2015 14:00

117 386 лв. са инвестирани през 2015 година в подобряване на общественото осветление

Само през 2015 година са реализирани 14 обекта, чиято цел е подобряване качеството на общественото осветление в Община Велико Търново. Инвестираните средства в изграждането на тези обекти са 117 386 лв.
Едно от значимите постижения е цялостното възстановяване на осветлението от моста на река Янтра до Хлебозавода, покрай бившата тролейна база, около квартал „Чолаковци“ до кръговото на Автогара Запад.
Този невралгичен участък бе оставен без осветление повече от 20 години и създаваше реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия в тъмната част на денонощието.
Друг значим проект бе възстановяването на уличното осветление до ректората на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Неговото изпълнение също бе очаквано дълго време от студенти, преподаватели и живеещи в района на университета.
Последният реализиран проект е изграждането на кабелна мрежа и поставянето на 13 стълба за улично осветление на улица „Иван Хаджидимитров“ по настояване на живущите на тази улица.
Възстановено бе осветлението на подлеза до Автогара ЮГ, изградено бе осветление до ЖП гара, в района на Старопрестолна гимназия по икономика, по булевард „България“, осветен бе паркинг в кв. „Картала“. Осветени бяха 9 пешеходни пътеки.
В населените места на общината са изградени кабелни мрежи и са монтирани нови 20 осветителни тела. Подменени са изгорели и дефектирали 224 електрически крушки.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.