06.11.2015 19:35

Даниел Панов положи клетва като кмет на община Велико Търново

„Нека с капацитет, сърце и душа и да работим заедно за просперитета на старопрестолния град и населените места”, призова Панов

Новоизбраният кмет на община Велико Търново Даниел Панов положи клетва в музей „Възраждане и Учредително събрание”. Историческата сграда прие първото заседание на новосформирания Великотърновски общински съвет, определен след местните избори на 25 октомври. Тържествената сесия бе свикана със заповед на областния управител проф. Пенчо Пенчев, който я откри след прозвучаването на химните на Република България, Европейския съюз и Велико Търново.
В началото на заседанието първи клетва положиха избраните общински съветници и кметове на населените места, след което с минута мълчание бе почетена паметта на председателя на Великотърновски общински съвет в мандат 2011-2015 г. Николай Ашиков. Впоследствие председателят на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова връчи удостоверението за избор на Даниел Панов. Губернаторът проф. Пенчо Пенчев покани Панов за полагане на клетва и подписване на клетвен лист, след което му връчи официалния символ „Огърлицата на Велико Търново”.
„Избрахме музей „Възраждане и Учредително събрание“ за домакин на това събитие, не само защото това е първата сграда на Търновска община след Освобождението. Избрахме го, защото сме убедени, че трябва да имаме памет за нещата, които ни правят горди старостоличани и българи. Тя е фундаментът на нашата идентичност и е в основата на гордостта и на отговорността ни първо да бъдем старостоличани и българи, а след това европейци и граждани на света”, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
„Преди четири години, когато бях избран за кмет за пръв път, цитирах известната фраза на Уинстън Чърчил: “Не ви обещавам нищо друго, освен кръв, пот и сълзи“. Знаех, че онова, с което сме се заели изобщо не е лесно, че няма да стане бързо, че пътят ще е изпълнен с трудности и препятствия, че резултатите ще дойдат само след много труд, упоритост и последователност от всички ни”, продължи Панов.
Кметът разказа притча за доброто и злото и отправи апел за единство към общинските съветници, кметовете на населените места и великотърновската общественост. „Показвали сме много пъти, че когато сме обединени, можем да постигаме почти всичко. Призовавам всички да вложим цялата си позитивна енергия, капацитет, сърце и душа и да работим заедно за просперитета на община Велико Търново и нейните граждани”, подчерта Даниел Панов.
В края на думите си кметът изрази благодарност към великотърновци за упражненото право на глас и мъдростта при избора, както и към институциите за организацията, реда и спокойствието по време на изборния процес. Той поздрави общинските съветници и кметовете на населени места за позитивната кампания.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.