02.06.2016 14:00

Даниел Панов разговаря с премиера Бойко Борисов за новите спортни проекти на Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разговаря с министър-председателя на Република България Бойко Борисов за новите спортни проекти, които Общината подготвя. Даниел Панов запозна премиера Борисов с инвестиционното проектиране за обновяване на осветлението на стадион „Ивайло”, реконструкцията на южните трибуни и изграждането на мултифункционален спортен комплекс в пространството зад западните трибуни.
Сред темите на разговора бе и реализацията на втория и третия етап от проекта за тренировъчно игрище до Спортното училище, който включва изграждането на самия терен, осветление и трибуни. Фаза №1 бе финансирана от първия кабинет на Борисов, като бяха извършени изкопните дейности и укрепването на земната маса. Цялата стойност на проекта е около 1 милион лева.
Даниел Панов и министър-председателят Бойко Борисов говориха и за продължаването на Националната програма за енергийна ефективност. Преди броени дни премиерът даде Велико Търново като пример за успешното саниране и обновяване на старите жилищни блокове.
Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, гостуваха в Горна Оряховица за официалното приключване на проект за модернизация на градската канализация.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.