04.05.2017 18:00

Даниел Панов и Андрей Новаков откриха новата детска площадка в квартал „Картала”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът Андрей Новаков откриха новата детска площадка, която се намира в парка на квартал „Картала”. Над 100 малчугани се събраха край съоръженията за игра и се забавляваха с часове. Те зарадваха своите родители и гости с изпълнения на песни и танци.
Новата площадка е с площ от 100 квадратни метра и отговаря на всички изисквания за безопасност. Два различни вида люлки и катерушки са на разположение на децата. Настилката под съоръженията и край тях е ударопоглъщаща и предпазва малките великотърновци от наранявания.
„Да ни е честита новата детска площадка! Нека децата се радват, а родителите им да се чувстват спокойни. Новата придобивка е част от цялостната ни политика Велико Търново да става още по-добро място за живеене, детски игри, образование, спорт и отдих. Предстои да бъдат поставени още нови съоръжения в кътовете за отдих на улиците „Мальовица” и „Ниш”, детските градини „Соня” и „Мечо пух”. Инвеститори, които развиват дейност в нашия град, съвсем скоро ще дарят нови съоръжения за площадките в детска градина „Ивайло" и още две забавачки. Радвам се, че в нашия град има предприемачи, които протягат двете си ръце и помагат на Общината в процеса на ремонт на всички детски зони”, каза по време на откриването Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново обяви, че само през настоящата година в града ще бъдат инвестирани над 23 милиона лева по новите европейски проекти. „Ще продължим да подобряваме градската среда в старата част на града, кварталите „Варуша”, „Чолаковци”, „Бузлуджда” и „Картала”. Радвам се, че със средствата от ЕС ще бъдат обновени както улиците, тротоарите, така също детските площадки, ще бъдат модернизирани детски градини и училища”, добави Даниел Панов.
Евродепутатът Андрей Новаков поздрави децата и техните родители, дошли за откриването. „Днес е първият ден, в който прекарвам толкова много време във Велико Търново. Във всеки квартал си личи, че този град има добър стопанин. Това, че се строят нови детски площадки и има нужда от нови детски градини означава, че Велико Търново се развива. Случили сте на кмет - ако кметовете в България повече приличаха на вашия, държавата ни щеше да бъде друга”, обърна се към жителите на старата столица Андрей Новаков. Той зарадва ръководството, педагозите и децата в ЦДГ „Ивайло” с подарък – нов лаптоп.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.